terug naar het overzicht

Iets uit niets creëren

 WERK

Een pand vol (ja, dat mag je zeggen) nerds die dagelijks werken in de prachtige wereld die men code noemt. Eentjes of nullen, ja of nee, zwart of wit. There’s nothing in between. Aan mij de schone taak om me samen met hun eigen strateeg te storten op de vraag die branding heet. Geef deze jongens en meisjes een antwoord, tijdens die zoveelste verjaardag wanneer de buurman vraagt ‘maar waar werk je nu eigenlijk?’.

Devhouse Spindle. Geïnspireerd op het altijd draaiende onderdeel in het midden van een molensteen. De motor achter alles. Altijd in beweging. Hoe deze club te doorgronden? Er is maar één manier. Er helemaal in. Voor ontwerpers misschien niet ‘zoals het altijd gaat’. Maar na de tijd wel weer de ultieme bevestiging dat er maar een manier is om iemand echt te leren kennen. Precies. Bij ze intrekken. Om na een flink aantal dagen standups, Mario-Kart (FAIL), lunches en longboards terug te komen met een tussenpresentatie.

En zoals het de eentjes en nulletjes het best past. Het merendeel van de groep riep bij het zien van de verschillende schetsen, voorstellen en eerste ideeën, ‘die!’. En kan je ook uitleggen waarom, vroeg ik. Nee. Gewoon een gevoel, dit zijn wij.

Die verdraaide magie.

Portfolio_SPECIFIEK_GROOT_Spindle_03

Portfolio_SPECIFIEK_GROOTPLAT_Spindle_01

Portfolio_SPECIFIEK_GROOTPLAT_Spindle_03

Portfolio_SPECIFIEK_GROOTPLAT_Spindle_02

Portfolio_SPECIFIEK_HALF_Spindle_01
Portfolio_SPECIFIEK_HALF_Spindle_02

Portfolio_SPECIFIEK_EENDERDE_Spindle_01
Portfolio_SPECIFIEK_TWEEDERDE_Spindle_02

Portfolio_SPECIFIEK_GROOT_Spindle_04

Spindle_Two_third05
Portfolio_SPECIFIEK_EENDERDE_Spindle_02

Portfolio_SPECIFIEK_GROOT_Spindle_02

Vragen, een kritische blik of ontwerpkracht nodig? ontwerp@jesseschaap.nl

06 42 12 85 93